ViVio SIEMIĘ LNIANE całe ziarna 500g | Superfood

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 5,39 zł 5.39
zawiera 8% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 4,99 zł
bez 8% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.
Ocena: 0
Producent: Vivio
Kod produktu: 285A-8878F
Pin It

Opis

ViVio SIEMIĘ LNIANE całe ziarna 500g | Superfood

Siemię lniane należy do kategorii superfood, czyli pożywienia, które ma pozytywny wpływ na organizm człowieka. Dodatkowo siemię jest produktem niedrogim, a stanowi prawdziwą bombę witaminową.

Siemię lniane zawiera duże ilości kwasów Omega-3 , błonnika, minerałów i witamin.

Nasiona lnu, nazywane siemieniem lnianym, posiadają wiele wartości odżywczych. Choć należą do produktów roślinnych zawierają duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-3 (zawartość tych kwasów w nasionach lnu jest podobna do ich zawartości w rybach).

Siemię lniane ma oleistą strukturę, co daje możliwość uzyskiwania z siemienia oleju lnianego. Jest to olej, który dr Max Gerson określił jako  bezpieczny dla wszystkich pacjentów, nawet tych, którzy zmagają się z nowotworem. Zgodnie z opinią dr Gersona stosowanie siemienia lnianego nie powoduje nawrotów nowotworu po jego wyleczeniu. Także dr Budwig wskazuje, że siemię jest wskazane do stosowania osobom, chorującym na raka.

Siemię lniane należy pić zmielone, na pół godziny przed posiłkiem. 1 łyżkę siemienia wsypać do 3/4 szklanki ciepłej wody, zamieszać i wypić.

Oprócz tego dużą zaletą siemienia lnianego jest jego stosunkowo niska cena. Do najpopularniejszych rodzajów należą: siemię brązowe lniane oraz złociste, które jest łagodniejsze w smaku. Dostępne są ziarna sprzedawane w całości, jak również w formie zmielonej. Siemię lniane mielone stanowi wygodne rozwiązanie, ponieważ nadaje się do bezpośredniego spożycia. Siemię lniane stanowi bogactwo naturalnego błonnika, który usprawnia pracę jelit, a także witamin i minerałów. Niezwykle wartościowy okazuje się też olej lniany zawarty w ziarnach siemienia. Nasiona lnu są źródłem naturalnych witamin z grupy B, magnezu i żelaza. Odznaczają się również wysokim poziomem białka.

Len, jako roślina, uprawiany był już 3000 lat p.n.e. w starożytnym Egipcie. Wykorzystywano go jako pożywienie i surowiec do produkcji tkanin.

STOSOWANIE

Dzienne spożycie siemienia lnianego nie powinno wynosić więcej niż 2-3 łyżki.

Przed spożyciem zaleca się zmielić ziarna. Po zmieleniu można posypać nim różne rodzaje posiłków – nadaje się do sosów, jogurtów, sałatek, zup, kanapek i pieczenia. Smak siemienia jest neutralny.

INFORMACJE DODATKOWE

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie. Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Wartości odżywcze mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl