
TREC WHEY 100 BIAŁKO SERWATKOWE PROTEIN WPC 900 g
towar niedostępny
Opis

TREC WHEY 100 BIAŁKO SERWATKOWE PROTEIN WPC 900 g
Zawiera wysokiej jakości koncentrat białka serwatkowego, który jest źródłem pełnowartościowych protein zwierzęcych i zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, w tym BCAA i L-glutaminę. WHEY 100 doskonale się rozpuszcza i szybko się wchłania, a zawarte w nim proteiny przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
BIAŁKO WHEY 100 - SKŁAD
Koncentrat białka serwatkowego (z mleka) (94,7%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-wiśniowego, czekoladowo-sezamowego, czekoladowo-kokosowego, kremu czekoladowo-orzechowego, czekoladowo-pomarańczowego i piernikowego; regulatory kwasowości dla smaku truskawkowego i malinowego – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; aromaty; substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancja słodząca – sukraloza; barwnik dla smaku waniliowego, bananowego, ciasteczkowego, pinacolada, advocat i masła orzechowego – beta-karoten; barwnik dla smaku truskawkowego i malinowego – czerwień koszenilowa A, barwnik dla smaku masła orzechowego – karmel amoniakalny.
BIAŁKO WPC WHEY 100, CZYLI WYSOKIEJ JAKOŚCI BIAŁKO SERWATKOWE
Białko WHEY 100 zawiera w składzie 100% koncentratu białka serwatki
WHEY 100 zawiera w składzie 100% koncentratu białka serwatki, o stężeniu czystego białka powyżej 80%. WHEY 100 produkowany jest metodą ultrafiltracji, dzięki czemu charakteryzuje się bardzo niską zawartością tłuszczu oraz laktozy. Białko serwatkowe należy do najpopularniejszych i najbardziej efektywnych protein naturalnego pochodzenia.
Białko serwatkowe WPC to pełnowartościowe białko, którego organizm potrzebuje każdego dnia
Nasza dieta owszem obfituje w naturalne źródła białka. Generalnie dzielą się one na pełno i niepełnowartościowe. Białko to składnik pokarmowy zbudowany z podstawowych cegiełek, które nazywane są aminokwasami. Aminokwasów, które tworzą strukturę białka, jest około 23. Część z nich organizm sam produkuje i są to aminokwasy endogenne. Osiem aminokwasów jest bardzo ważnych, gdyż ustrój nie potrafi ich samodzielnie syntetyzować, stąd muszą być dostarczone wraz z dietą. Te osiem szczególnych aminokwasów, decydujących o jakości białka, to aminokwasy egzogenne.
Białko możemy uznać za pełnowartościowe, czyli takie, które w całości będzie przyswojone przez organizm ludzki, gdy zawiera wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych. Jednak na tym nie koniec wymogów, które powinno spełniać białko pełnowartościowe, jakimi okazuje się być białko serwatkowe ( WPC ). Te osiem aminokwasów musi jeszcze znajdować się w odpowiedniej ilości i proporcji, zgodnej z wzorcem. I te wymogi spełnia już niewiele białek. Okazuje się, że jedna z frakcji białek występujących w mleku jest wybitnie pełnowartościowa. Są to właśnie białka serwatkowe ( WPC ), które zostały wyodrębnione i w postaci skondensowanej, jako koncentrat, umieszone w produkcie Whey 100 firmy Trec.
Nie zapominaj, że jeżeli jesteś osobą aktywną fizycznie, twoje zapotrzebowanie na białko jest dużo większe jak przeciętnego Kowalskiego spędzającego większość czasu przed Tv lub komputerem.
BIAŁKO WHEY 100 - BADANIA
Według badań z lipca 2016 roku, przeprowadzonych przez laboratoria Aquimisa oraz Hamilton Poland, odżywka białkowa Whey 100 od Trec Nutrition w 100 gramach produktu posiada ponad 80g(ponad 80%) białka. Dodatkowo zawiera ona w swoim składzie 17 różnych aminokwasów:
Kwas asparaginowy - 8,79 ± 1,41 g
Kwas glutaminowy - 14,2 ± 2,3 g
Seryna - 4,19 ± 0,67 g
Glicyna - 1,45 ± 0,23 g
Histydyna - 1,45 ± 0,23 g
Arginina - 2,00 ± 0,32 g
Treonina - 5,66 ± 0,90 g
Alanina - 4,03 ± 0,64 g
Prolina - 4,73 ± 0,76 g
Tyrozyna - 2,45 ± 0,39 g
Walina - 4,81 ± 0,77 g
Metionina - 1,73 ± 0,28 g
Cysteina - 1,75 ± 0,28 g
Izoleucyna - 5,08 ± 0,81 g
Leucyna - 8,62 ± 1,38 g
Fenyloalanina - 2,70 ± 0,43 g
Lizyna - 7,61 ± 1,22 g