
AMIX ZERO PRO NATIVE whey isolate białko WPI 2000g
towar niedostępny





Opis

AMIX ZERO PRO NATIVE whey isolate białko WPI 2000g
+ GRATIS 1 x losowo wybrana próbka suplementu diety
Amix ZeroPRO Native Whey charakterystyka:
- 94,7g (smak naturalny) BIAŁKA na 100g, produktu,
- na bazie mleka z certyfikowanych farm w Alpach Francuskich,
- wolne od dodatków chemicznych, antybiotyków, nie zawiera hormonów (rBST),
- 13% więcej aminowkasów BCAA, EAA oraz leucyny,
- BEZ CUKRU I TŁUSZCZU,
- innowacyjna technologia filtracji na zimno, która umożliwiła ekstrakcję natywnego białka serwatkowego bezpośrednio ze świeżego mleka, a nie z serwatki (zawierającej tłuszcz i cukry) jak w przypadku innych białek na rynku,
- idealna rozpuszczalność i gładka konsystencja,
- odpowiednie dla osób z nietolerancją laktozy,
- bez aspartamu, soji i laktozy,
- Prawdopodonie - Nr.1 wśród izolatów.
Białko serwatkowe różni się też metodami uzyskania, najnowsze technologie, z których korzysta firma AMIX Nutrition pozwalają wyprodukować jedno z najczystszych białek serwatkowe na rynku.
Uzyskanie tak czystej odżywki białkowej na rynku w postaci ZeroPro Whey Native było możliwe dzięki współpracy francuskiej firmiy Lactalis oraz Amix Nutrition. Naukowcy opracowali innowacyjną technologię filtracji na zimno, która umożliwiła ekstrakcję natywnego białka serwatkowego bezpośrednio ze świeżego mleka.
Proces ten jest możliwy dzięki wykorzystaniu mikrofiltracji i ultrafiltracji w niskiej temperaturze. Pozwala to na uzyskanie najczystszej odżywki białkowej, która cechuję się nieprawdopodobną biodostępnością.
Izolat białkowy Amix Zero Pro Native w przeciwieństwie do standardowych odżywek białkowych z serwatki wytwarzany jest ze świeżego mleka. Tradycyjne białka serwatkowe są produktem ubocznym produkcji mleczarskich, sprawia to, że enzymy i bakterie i inne składniki odżywcze często nie są pełnowartościowe. Dodatkowo białko serwatkowe z odpadu najczęściej uzyskiwane jest poprzez fizyczną lub chemiczną separację czy obróbkę cieplną. Procesy pasteryzacji przeprowadzane są w wysokiej temperaturze, prowadzi to do denaturyzacji białka, przez co spada jego biodostępność dla organizmu.
JAK POWSTAJE NATIVE WHEY AMIX?
Naukowcy Lactalis opracowali innowacyjną technologię filtracji na zimno, która umożliwiła ekstrakcję natywnego białka serwatkowego bezpośrednio ze świeżego mleka. Proces ten jest możliwy dzięki wykorzystaniu mikrofiltracji i ultrafiltracji w niskiej temperaturze. Pozwala to na uzyskanie jednej z najlepszych odżywek białkowych, która cechuję się nieprawdopodobną biodostępnością.
Mleko wykorzystywane do produkcji Pronativ® pochodzi z kontrolowanych upraw w Alpach Francuskich, spełniających wszystkie normy światowego i europejskiego przemysłu. Technologia, która została wykorzystana do produkcji izolatu białka serwatkowego Pronativ® znacząco różni się od konwencjonalnych sposobów produkcji. Filtracja na zimno, poprzez którą uzyskany jest produkt, odbywają się w temperaturze 10 ° C, co umożliwia uzyskanie białka serwatkowego ze świeżego mleka.
Proces ten pozwala zachować białka mleka w naturalnej formie. Uzyskujemy dzięki temu białko doskonale przyswajalne przez nasz organizm, jest jedną z najczystszych form odżywki białkowej. Izolat białka Amix ZeroPro jest świetnym wyborem dla osób z nietolerancją laktozy, dodatkowo zawiera więcej immunoglobuliny i laktoferyny od standardowyc izolatów białkowych. Jest całkowicie wolny od zanieczyszczeń i antybiotyków. Godna uwagi jest również niesamowicie wysoka zawartość Leucyny, najważniejszego z aminokwasów. Pronativ zawiera aż 15% więcej leucyny od tradycyjnych izolatów białka serwatkowego!
TYLKO U NAD ZNAJDZIEC CAŁĄ OFERTĘ SUPLEMENTÓW I ODŻYWEK BIAŁKOWYCH AMIX NUTRITION.
Składniki (wersja bez smakowa): izolat białka serwatkowego Pronativ® ( z mleka ), emulgator: lecytyna słonecznikowa.
Składniki (warianty smakowe: izolat białka serwatkowego Pronativ® ( z mleka) , kakao w proszku (tylko dla smaku czekoladowego), stabilizator: guma guar, aromat, emulgator: lecytyna słonecznikowa, chlorek sodu (tylko dla smaku czekoladowego), substancje słodzące: glikozydy stewiolowe, sukraloza i acesulfam K;